Hop til hovedindholdet

NORA logo

Digital paneldebat: COVID-19 og NORDEN – Krisehåndtering og samarbejde


Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 26. november 2020 kl. 12:00

Sted

Digital paneldebat, Link til debatten: https://youtu.be/z6Q0wWs7Jts, - -, Faroe Islands Digital paneldebat
Link til debatten: https://youtu.be/z6Q0wWs7Jts
- -
Faroe Islands

Digital paneldebat: COVID-19 og NORDEN – Krisehåndtering og samarbejde


Arrangementsbeskrivelse

Photographer: Magnus Fröderberg/Norden.org

Formandskabet i Nordisk Ministerråd 2020 inviterer til digital paneldebat om det nordiske samarbejde og håndteringen af COVID-19 krisen i Norden.

Dato: Fredag den 27. november 2020

Tidspunkt (lokal tid ifølge land):
   kl.09:00-10:30   -   Grønland
   kl.12:00-13:30   -   Island og Færøerne
   kl.13:00-14:30   -   Danmark, Norge og Sverige
   kl.14:00-15:30   -   Finland og Åland


Som del af Danmark, Færøerne og Grønlands formandskab i Nordisk Ministerråd 2020 inviterer formandskabet til en digital paneldebat om COVID-19 krisen.

Den aktuelle krise har sat sine dybe spor i vores samfund og har sat de nationale myndigheder, sundhedsvæsener, erhverv og enkeltpersoner i Norden under et enormt pres. COVID-19 krisen har også påvirket det nordiske samarbejde.

Der findes ingen drejebog for håndteringen af den aktuelle krise og nordiske regeringer og parlamentarikere har været nødt til at finde nye løsninger på uforudsete udfordringer. Der er samarbejdet og udvekslet erfaringer på mange områder, men der er også opstået grænsehindringer og der er grund til at se på hvor samarbejdet kan styrkes.

Hvordan har vi håndteret krisen i Norden indtil videre? Hvilke konsekvenser har krisen haft og hvilke konsekvenser kan den få for det nordiske samarbejde? Og hvordan kan det nordiske samarbejde bruges til at håndtere kriser af denne slags?

Disse spørgsmål har vi tænkt os at stille de nordiske samarbejdsministre, og at tage hul på diskussionen om mulighederne for samnordisk krisehåndtering indtil videre og fremover.

Færøernes samarbejdsminister, Kaj Leo Holm Johannesen, byder velkommen og debatten ledes af moderatorerne Jákup Sørensen, rådgiver ved NORA, og Ingi Samuelsen, journalist og sekretær for Foreningen Norden på Færøerne.

Dr. Hans Kluge, europæisk direktør i WHO, Dr. Pál Weihe, overlæge, professor og rådgiver, og Lasse Ilkka, MD, seniorrådgiver og medlem af Nordisk sundhedsberedskabsgruppe, Svalbardsgruppen, vil give indledende indlæg om emnet og sætte rammen for diskussionen.

Derefter vil de nordiske samarbejdsministre deltage i et diskussionspanel, hvor de vil få mulighed for at svare på spørgsmål fra moderator, publikum og hinanden om den nordiske håndtering af COVID-19 og hvordan det nordiske samarbejde kan bruges fremadrettet til krisehåndtering.

Kontaktinformationer til arrangør

Udenrigs- og Kulturministeriet
Tlf: 00298 214807
poulsen@nora.fo

Kontaktinformationer til arrangør

Udenrigs- og Kulturministeriet
Tlf: 00298 214807
poulsen@nora.fo